România interzice zborurile din și spre Regatul Unit. Decizia va intra în vigoare de luni, de la ora 19.00 și este valabilă timp de 14 zile. Totodată, Marea Britanie este inclusă pe lista din zona galbenă, măsura fiind valabilă din această noapte. Astfel, cei care vor veni din Marea Britanie în România vor sta în carantină timp de două săptămâni. Duminică, mai multe țări au interzis legăturile aeriene și feroviare cu Marea Britanie, după ce premierul Boris Johnson a anunțat restricții dure de astăzi din cauza noii tulpini de coronavirus.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista
țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

Duminică, mai multe țări europene au decis suspendarea transportului aerian și feroviar către și din Marea Britanie după restricțiile dure impuse de astăzi de premierul Boris Johnson din cauza transmiterii accelerate a noii tulpini de coronavirus pe  teritoriul Regatului. 

Citește și Alertă în Europa – Mai multe țări ÎNCHID legăturile aeriene și feroviare cu Marea Britanie din cauza creșterii infectărilor cu noua tulpină coronavirus. Ce va face România

CNSU a decis suspendarea zborurilor catre și din Marea Britanie la solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică din cauza apariției unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2 la nivelul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și în urma analizei factorilor de risc privind apariția noii tulpini dar și din cauza numărului crescut de cazuri zilnice de infectări cu noul coronavirus.

„Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1)se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în documentul adoptat duminică seară.

 

 
Articolul precedent20 decembrie: 3.350 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore! Situația în fiecare județ!
Articolul următorNU este exclus ca NOUA tulpină Covid-19 să fie prezentă deja în afara Marii Britanii