FSB-ul anunţă că a interceptat 27 de bombe ascunse în icoane, trimise din Ucraina prin România spre Rusia. 

Serviciul Federal de Securitate din Rusia a anunţat marţi că a interceptat 27 de dispozitive explozive ucrainene ascunse în icoane iar încărcătura a trecut şi prin România pe traseul Ucraina – România – Ungaria – Slovacia – Polonia – Lituania – Letonia – Rusia. Explozibilul confiscat era suficient pentru a arunca în aer o clădire cu cinci etaje, potrivit FSB. 

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat marţi că au confiscat zeci de kilograme de explozibili proveniţi din Ucraina, ascunse în icoane şi alte obiecte bisericeşti care au tranzitat prin UE, inclusiv România.  Autorităţile ruse au publicat şi o filmare cu presupusele icoane-bombă. 

În total, serviciul rusesc de securitate susţine că a capturat 27 de dispozitive explozive, 70 de kilograme de explozibili de mare putere și 91 de detonatoare. 

Explozibilii au fost confiscaţi în timpul unei inspecţii a unui transport de icoane şi obiecte religioase în regiunea Pskov (nord-vest), la graniţa dintre Rusia şi Letonia, a precizat FSB într-un comunicat.

Serviciile de securitate ruse au salutat faptul că au pus astfel capăt „traficului transfrontalier de explozibili proveniţi din Ucraina prin ţări ale Uniunii Europene”.

Articolul precedentDai SÂNGE și ai reducere la impozitul pe locuință sau teren. Legea a fost promulgată
Articolul următorTrenul ‘România’ se pregătește pentru călătoriile estivale. Rute zilnice între Bucureşti şi Istanbul/Halkali, Varna, Sofia şi retur, din 14 iunie