Astăzi, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la lotul de autostradă Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km. Având în vedere faptul că ieri au fost recepționate și lucrările sectorului de autostradă Ungheni – Ogra, în lungime de 10,105 km, astăzi, de la ora 15:00, aceste loturi au fost deschise circulației rutiere.

Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251,349,460.28 lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL – SC Straco Grup SRL.

Construcția lotului Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar Antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG.

Asociația Pro Infrastructură spune că “membrii comisiei tehnice din CNAIR, acompaniați de purtătorul de cuvânt Alin Șerbănescu, au putut admira coada de mașini care se întindea pe sute de metri, dincolo de giratoriul temporar din capătul autostrăzii. (la Iernut, n.r.). Solicităm responsabililor CFR Infrastructura să urgenteze procedurile de reducere a timpilor de așteptare la barieră. În condițiile actuale (uneori bariera este pusă chiar și 15-20 de minute), ambuteiajele se vor întinde pe autostradă și ar putea crea serioase probleme de siguranță rutieră, așa cum am atras atenția de zeci de ori!”

Reprezentanții CNAIR au recunoscut, la inaugurarea celor 13 kilometri de pe A3, că aceasta este „autostrada cu barieră”.

Articolul precedentACCIDENTE în Luduș și Albești
Articolul următorIncendiu la Clinica Medicală 4 din Tîrgu Mureș!