Vineri, 15 noiembrie, a avut loc la sediul Primăriei Piatra-Neamț ședința de constituire a Zonei Metropolitane Piatra-Neamț. Primarii localităților Piatra-Neamț, Alexandru cel Bun, Bicaz , Bodești, Gârcina, Războieni și Tarcău au semnat Actul Constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Piatra-Neamț” în calitate de membri fondatori. 

 „Zona Metropolitană Piatra-Neamț reprezintă o formă asociativă prin intermediul căreia pot fi accesate fonduri pentru dezvoltare și nu are culoare politică. Prin intermediul zonelor metropolitane se pot realiza proiecte integrate care să avantajeze fiecare localitate componentă și poate fi exploatat mai bine potențialul zonei și resursele naturale. Ne propunem, așadar, să atragem fonduri pentru proiecte de investiții care să dezvolte unitar comunitățile noastre, să răspundă nevoilor fiecărei localități și care să ducă la creșterea calității vieții cetățenilor”, a declarat la sfârșitul întâlnirii primarul Dragoș Chitic. 

Mai multe localități aflate pe o rază de 30 Km în jurul municipiului Piatra-Neamț și-au exprimat intenția  să adere la Zona Metropolitană Piatra-Neamț, urmează să adopte în Consiliile Locale hotărârile necesare și să devină membri în asociația constituită astăzi, cu aceleași drepturi ca și membrii fondatori.


 

Articolul precedentDacă aveți drum prin Sibiu: anul 1989 într-o expoziție Brukenthal
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis: ”Sunt clar pentru alegerea primarilor în două tururi!”