Copii români, maghiari și romi au așezat ”piatra de temelie” a CENTRULUI COMUNITAR  INTEGRAT din Sîngeorgiu de Mureș, care se va construi începând de săptămâna viitoare, pe strada Izvorului (Cimitirului). 

Amenajarea centrului social se va realiza în cadrul proiectului ”Șanse egale pentru toți în Sângeorgiu de Mureș” POCU 101818. 

Modulele care vor fi instalate pe platoul de lângă locul de joacă vor avea multiple funcțiuni, în cadrul acestei clădiri provizorii desfășurându-se servicii  de ocupare, educaționale, sociale și socio-medicale pentru beneficiarii zonelor marginalizate din Sângeorgiu de Mureș cu vârste cuprinse între 3 și 65 de ani. 

Astfel, în cadrul Centrului vor avea loc activități de consiliere, ocupare și mediere a locurilor de muncă, cursuri de formare, program Școală după Școală, Clubul tinerilor.  

Amprentele palmelor copiilor din zonă au rămas amintire într-o placă de gips, care va fi integrată în viitoarea construcție. „Noi venim la voi și punem bazele acestui Centru comunitar integrat (CCI) pentru a începe activitățile chiar din octombrie, să ne ajute, să vă ajute în viitor în tot ceea ce întreprindeți”, a spus primarul din Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs. 

Cu aceeași ocazie, s-a derulat și campania de conștientizare privind importanța continuării educației prin programul ”A doua Șansă” și diferite cursuri de formare profesională, primul dintre acestea fiind cursul de competențe în antreprenoriat.

Totodată, s-a desfășurat și campania de conștientizare asupra importanței unei vieți sănătoase prin măsurarea tensiunii și greutății corporale, însoțite de sfaturi pentru o viață echilibrată și sănătoasă. Asociația Caritas Alba Iulia a oferit copiilor posibilitatea de a se juca, iar Asociația Divers a derulat și o activitate de combatere a discursului urii. 

La finalul evenimentului participanții au dansat și au lansat împreună baloane.

Articolul precedentProdus în Târnava Mare
Articolul următorProtecția Copilului din Mureș primește doar jumătate din banii necesari