Festivalul “Săptămâna Haferland” își propune să atragă deopotrivă sașii întorși acasă și turiștii care vor să descopere o zonă de poveste, acesta fiind cel mai mare eveniment dedicat promovării culturii săsești din Transilvania.

Primele cinci ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns peste 15.000 participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania.

Cea de-a  șasea ediție a Săptămânii Haferland va avea loc în perioada 2-6 august 2018 și va include și două localități din județul Mureș: Archita, în 2 august și Saschiz în 3 august, după următorul program:

2.08 – Archita, ora 11.00 Invitație la masă 

  • Brunch cu produse locale 
  • Dansuri 
  • Ateliere de meșteșuguri 
  • Excursie cu tractorul, căruța sau bicicleta, peste deal la Roadeș

Accesul la brunch se face contra cost, pe bază de înscriere : [email protected], tel. +40 742 222 452.
Drumeția cu biciclete se face contra cost. Puteți rezerva o bicicletă pe email [email protected] sau la nr. de tel. +40 742 222 452.

3.08. – Saschiz, ora 12.00 Musical Brunch

  • Brunch cu preparate locale
  • Muzică și dansuri
  • Demonstrații și ateliere de meșteșuguri
  • Standuri ale producătorilor locali

Accesul la brunch se face contra cost, pe bază de înscriere. Pentru înscrieri [email protected], tel. +40752 264 586.

În vara anului 2012, Michael Schmidt, președintele Fundației Michael Schmidt și Peter Maffay, fondatorul Fundației Tabaluga, au inițiat proiectul “Săptămâna Haferland″, un festival menit să promoveze cultura și tradițiile săsești. Intenția lor este însă de a promova atât cultura săsească, cât și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită “Țara Ovăzului” sau Haferland.

Dacă la prima ediție, festivalul a reunit câteva sute de participanți, majoritatea sași întorși pe meleagurile natale pe perioada verii, în următorul an numărul turiștilor a ajuns la aproximativ 1000, ajungând la peste 5500 de participanți în cadrul edițiilor care au urmat, sași, dar și membri ai comunităților locale, precum și turiști români și străini atrași de frumusețea peisajelor și de poveștile legate de tradițiile și obiceiurile acestor locuri.

Articolul precedentMUREȘ: Peste 100 de infracțiuni, în 5 zile
Articolul următorFestivalul Văii Mureșului, la Răstolița