Astăzi, echipa editorială și administrativă a cotidianului Zi de Zi se bucură, împreună cu prietenii și colaboratorii lor, de o Gală aniversară care marchează 15 ani de la înființarea celui mai influent ziar din județul Mureș.

Au trecut 15 de ani de construcție, care au făcut din Zi de Zi o voce adulată și contestată, admirată și comentată. Indiferent însă de baricada pe care se află, cei care vorbesc acum despre Zi de Zi o fac chiar zi de zi. Cotidianul ce trăiește ziua ce marchează anul 15 de la prima apariție este sursa-reper a informației din județul Mureș, la care se raportează mediul de business, politic sau al societății civile.

Reinterpretată în Mureș, atitudinea față de Zi de Zi este aceea din anii de după 1990: scrie în ziar. La fel acum, când orice campanie de marketing comercial sau politic, opinie sau drept la replică se validează dacă apare, mai ales, în Zi de Zi.

Model de business împrumutat de unele publicații, sursă de inspirație – citată sau nu – pentru altele, Zi de Zi trăiește și face Mureșul mai viu. Atât cât se poate, în amorțeala târgului…

Omul din spatele construcției, frumoasă acum, dar cu un șantier greu de 15 ani este Aurelian Grama, care definește cel mai bine anii din spatele celor 15…

Redacția realitateademures.net le urează colegilor de la Zi de Zi ani mulți și frumoși!

Aurelian Grama:

Oare câți din cei ce iubesc presa știu că din profitul de doi ani al Ziarului de Mureș și din nopțile creative realmente de la Tempo ale unui grup de vizionari s-a născut Zi de zi. Cotidian. Șase luni de pregătire…

Eram liber și am crezut că putem face parte din viața ta! Colegii mei – sute – de a lungul celor 15 ani, așișderea. Atunci un ziar local era o investiție – ca să fiu în moda dezvoltatorilor imobiliari fără de opreliște de azi –  cât în două case la vremea respectivă în Clujul atât de dorit. Azi, militanții și adepții modei ziarului online, îl fac din subvenții din te miri ce industrii și unii pot trăi și agrega în spatele nickname-urilor.

Clar lumea se schimbă!

Și bibliotecile ne așteaptă… da, pentru ultimii creatori de ziare print.

Libertatea mea, și implicit a Zi de zi, a fost greu încercată într-un proces de rezonanță națională – proces caștigat în instanță, în luptă dreaptă,  după 12 ani prin credință, valoare, puterea echipei și datorită unor curajoase profesioniste. Nu-i încă vremea detaliilor profunde. Mulți ne-au părăsit. Mulți au revenit. Prietenii sunt știuți de toată lumea pentru că au spus public prin faptele lor că sunt Zi de zi. Poate nu era momentul… dar mi am amintit unde eram în 2006 și ce forță aveam și că trebuie să ținem seama de istorie pentru că libertatea de care scriem noi nu-i nici vorbă-n vânt, nici slugă stăpânilor vremelnici. Unde am fi fost dacă nu trebuia să reconstruim tot – suflet, trudă, familie, muncă, speranțe, echipă, profesioniști, produs media print și on line. Dar să fim încrezători…!

Scrisul te înalță, scrisul rămâne, scrisul e valoare.

Mulțumiri alor mei! Mulțumiri sutelor de colegi din acești ani. Mulțumesc mult celor 30 de colegi de azi!

Libertate, te iubim!

 

Articolul precedentFOTO. TRAGEDIE LA TÂRGU MUREȘ: Doi morți în accidentul de lângă Gara Mare
Articolul următorSe caută noii Miss și Mister Târgu Mureș