Șase laparoscoape performante au completat lista dotărilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în anul 2019. Valoarea totală a echipamentelor se ridică la aproximativ 4,9 milioane de lei.

Noile laparoscoape au fost repartizate Blocului Operator Chirurgie Generală II (3 bucăți) și Blocului Operator Obstetrică Ginecologie (3 bucăți).

“Secția Clinică Chirurgie II a primit la sfârşitul lunii trecute 3 sisteme de laparoscopie modern, care permit efectuarea intervențiilor minim invazive în 3 săli de operații concomitent, astfel putând satisface cerințele mai multor pacienți”, a declarat Prof. Dr. Bara Tivadar, Șef Secția Clinică Chirurgie Generală II.

„Secția Clinică Obstetrică Ginecologie este un centru naţional de formare în laparoscopie, cu cca 350 de intervenţii laparoscopice pe an. Laparoscoapele noi de ultimă generaţie  reprezintă un salt calitativ în activitatea clinicii, care permit lărgirea gamei de intervenţii laparoscopice efectuate în clinică”, a declarat prof. Dr. Szabo Bela, Șef Secția Clinică Obstetrică Ginecologie.

 

Articolul precedentWizz Air a pus în vânzare bilete penrtru cursele zilnice Târgu Mureș-Budapesta
Articolul următorUn elev de la „Unirea” a obținut singura medie 10 la examenul de Bacalaureat, în județul Mureș