Asociația “Artă și Tradiție pe Târnave” a lansat proiectul “Viața la țară”, parte a programului “Satul de vacanță”.

Inițiativa propune o zi pe care turiștii sunt invitați să o petreacă în Bobohalma, sat aparținător de municipiul Târnăveni, aflat la numai câțiva kilometri de coborârea viitoarei Autostrăzi Tîrgu Mureș-Câmpia Turzii și la doar 20 de minute de Aeroportul Internațional “Transilvania”.

Turiștii sunt invitați să deguste din bucatele tradiționale ale locului, unde lichiul cu varză se află în topul preferințelor, să facă un circuit al satului în căruță și să campeze în curțile caselor locuite sau părăsite. 

Bobohalma a fost desemnat “Sat Cultural al României” în primăvara acestui an.

“Titlul obţinut este un cadou făcut tuturor mureşenilor, pe care îi invităm să redescopere autenticul foarte aproape de ei, într-un colţ de rai”, a afirmat atunci primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan.

Satul Bobohalma a ajuns în finala celei de-a cincea ediții a concursului, alături de alte 14 localităţi rurale din ţară. Competiția a fost demarată în urmă cu patru ani, iar până în 2018 au existat încă două comune din judeţul Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Deda, care au ajuns în finală şi au fost de­semnate sate culturale ale României. 

Articolul precedent“O vară în siguranță!”
Articolul următorFranța sau Croația? Aflăm la Zoo Tîrgu Mureș