Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Rîciu au reţinut, pentru 24 de ore, 5 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi distrugere.

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 22,10, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr . 3 Rîciu au fost sesizaţi despre producerea unui scandal, pe stradă, în comuna Pogăceaua.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate se confirmă, stabilind că în altercaţie au fost implicate mai multe persoane, din două familii vecine, cu vârste cuprinse între 16 şi 38 de ani.

În fapt, în data de 11.09.2019, în jurul orei 22.00, pe o stradă din comuna Pogăceaua, în urma unor divergenţe mai vechi, a avut loc o încăierare între 6 membri a 2 familii din localitate, care  s-ar fi lovit reciproc, utilizând inclusiv obiecte contondente, provocându-şi reciproc leziuni, precum şi unei minore, de 15 ani, care ar fi intervenit pentru aplanarea conflictului.

De asemenea, în încăierare, un minor de 16 ani ar fi aruncat cu pietre asupra imobilului aparţinând celeilalte familii, spărgând astfel două geamuri ale imobilului în cauză.

Nu în ultimul rând, prin faptele lor, participanţii la încăierare ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică în zonă.

La data de 12 septembrie a.c., în urma administrării probatoriului, faţă de 5 dintre persoanele implicate în eveniment, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi distrugere, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş.

La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

Articolul precedentCampanie umanitară susținută de bicicliștii mureșeni
Articolul următor8 persoane surprinse în flagrant și 3 arestați preventiv în județul Mureș, în numai 24 de ore