Ca urmare a rezultatelor controalelor ANCP la unităţile implicate în cazul cornurilor mucegăite care le erau distribuie elevilor din județul Mureș, senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, solicită Consiliului Județean Mureș „demiterea de urgență a angajaților responsabili de punerea în pericol a sănătății elevilor mureșeni.”

„După semnalarea cazului de la școala din Band, ANCP a confirmat că firma care aduce în școlile mureșene cornurile și merele pentru copiii noștri este plină de igrasie, tencuială deteriorată, mizerie și cioburi. Cum s-a derulat procedura de licitație? Cum s-a verificat derularea contractului? Cum s-au urmărit deficiențele sesizate în presă?”, întreabă în mod public senatorul Cristian Chirteș.

„Ca urmare a problemelor apărute într-o şcoală din Târgu-Mureş, comisarii ANPC s-au autosesizat imediat şi în aproximativ 48 de ore au fost verificate atât unităţile de învăţământ implicate, cât şi agentul economic (judeţul Cluj) care produce/ambalează/distribuie cornurile şi merele destinate elevilor din Mureş”, anunţă ANPC.

Depozitarea produselor alimentare era una total improprie, conditii igienico-sanitare anormale, respectiv igrasie, tencuială deteriorată, mizerie, cioburi, etc), evidente modificări organoleptice.

„Din momentul controlului, depozitul nu mai funcţionează şi vom extinde cercetările”, mai anunţă ANPC.

Zilele trecute, un părinte din comuna mureşeană Band a anunţat conducerea şcolii că fiica sa a a adus acasă corn cu mucegai, de la şcoală.

Articolul precedentTârgumureșeanul Szocs Hunor, argint în Open de tenis de masă al Paraguayului
Articolul următorEVENIMENT: Unul din cei mai importanți artiști români vine la Târgu Mureș