După redeschiderea Aeroportului Internațional “Transilvania”, în urma reabilitării complete a pistei, acesta a intrat în analiza specialiștilor în infrastructură.

wall-street.ro face o analiză a poziției pe care o ocupă Aeroportul din Tîrgu Mureș, din care rezultă o proiecție pesimistă asupra evoluției acestuia.

Unii specialiști în domeniul transportului aerian susțin că aeroportul va înregistra scăderi de trafic, în timp de reprezentanții aeroportului sunt optimiști cu privire la viitorul acestuia.

“Planurile de dezvoltare vizează prelungirea pistei de decolare/aterizare, extinderea zonei de garare a avioanelor, pregătirea pentru condiții de ceață și crearea unui nou terminal pentru mediul de business și SMURD”, scrie wall-street.ro, care îl citează pe Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului, Peti Andrei, în legătură cu mult așteptata cursă Tîrgu Mureș-București: “Dacă întrebarea se referă la ce promisiuni am primit de-a lungul timpului, trebuia sa înceapă din iulie. Dacă merg așa, astăzi am primit garanții că va începe pe 28 octombrie. Un operator care se respectă, totuși, pune în vânzare biletele cu șase luni înainte, pentru că văd deja consecința. Dacă nu va merge cursa, aeroportul va fi vinovat, regiunea sau pasagerii. Dar să pună în vânzare biletele cu un anumit timp și noi, Consiliul Județean sau partenerii, să facem o promovare a cursei. Cerere există, fantastică, dar acum contează de câte ori, ce frecvență”, a adăugat Peti.

Unii specialiști, citați de wall-street.ro consideră după ce Autostrada Transilvania va fi finalizată, numărul de curse și de pasageri de pe aeroportul din Tîrgu Mures va scădea.

„După ce o să am Autostrada gata, Tîrgu Mureș o să scadă și mai mult, cel puțin pe termen scurt, pentru că am mai multe curse, mai multe conexiuni în Cluj”, susține Ionuț Ciurlea de la Pro Infrastructura, care crede că “nicio companie nu poate să pună două avioane la o distanță de 40 de minute, când se va termina Autostrada”, susțin foști oficiali ai Ministerului Transporturilor, întrebați de wall-street.ro.

Publicația prezintă și un scenariu-șoc: “Pentru că aeroportul din Cluj nu permite o extindere a pistei din cauza râului Someș, aflat în imediata apropiere, iar relieful din Mureș nu permite o dezvoltarea Aeroportului Transilvania, o soluție ar fi aeroportul de la Turda, care dispune de infrastructură militară.

 

 

Articolul precedentReghin: ucis pe trecerea de pietoni
Articolul următor100 de ani de medicină în România, marcați la Tîrgu Mureș