Departamentul de Consiliere, Orientare Profesională şi Informare Studenţi din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, prin coordonatorul acestuia, șef de lucrări dr. Cosmin Popa, a organizat,  la Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș, evenimentul intitulat „Fenomenul „Fake News” și manipularea psihologică”, al cărui invitat a fost prof. dr. Daniel David.

Într-o lume în care suntem „bombardați” cu știri false și în care studii serioase din medicină sau psihologie sunt contestate de anumite mișcări „anti”, se impune o filtrare informațională rațională cu scopul de a diferenția informațiile științifice adevărate de cele pseudoștiințifice și false.

Prof. dr. Daniel David, profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a oferit o explicație științifică a fenomenului de știri false și a mecanismelor implicate și cum pot fi acestea controlate din punct de vedere psihologic.

Articolul precedentATENȚIE! Dacă aveți o terasă în Târgu Mureș…
Articolul următorMaghiarii din România nu pot vota prin corespondență candidați din Ungaria la europarlamentare