Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara, împreună cu Organizaţiile Minorităţilor Naţionale, organizează în perioada 21 – 25 august 2019 ediţia a XVII-a a festivalului „ProEtnica – Festival Intercultural Sighişoara”.

Programul artistic cuprinde momente de dans și muzică tradiționale, susținute de peste 50 de ansambluri ale Minorităţilor Naţionale,  care vor putea fi urmărite pe scena amplasată în Piața Cetății. Totodată, în acest an am introdus o categorie nouă, intitulată salonul literar, în care scriitori ai minorităţilor naţionale, precum şi scriitori care scriu despre minorităţi îşi prezintă operele, organizează dezbateri, lecturi, prezentări, expoziții, lansări de carte. Festivalul mai cuprinde secţiunile: Agora dialogului intercultural, teatru, expoziții comune de artă cu lucrări ale artiștilor contemporani din rândul minorităților naționale. Programul reunește atât meșteșugari, cât și standuri de prezentare ale minorităților naționale, ce pot fi vizitate zilnic, între orele 10-18.

Proiectul este implementat în parteneriat cu  Departamentul pentru Relații Interetnice și Consiliul Județean Mureș în calitate de parteneri cu aport financiar, precum și de către Guvernul României prin Ministerul Culturii și Identității Naționale în calitate de finanțator.

De asemenea, proiectul se bucură de sprijinul Ambasadei Germaniei în România, Ministerului pentru Știință, Cercetare și Cultură al Landului Brandenburg al Republicii Federale Germania, Municipiului Sighişoara, FUEN (Federal Union of European Nationalities), Institutului pentru Relații externe din Stuttgart (Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart), Asociaţiei Divers şi PEN România.

Mai multe detalii privind programul găsiți aici:

https://www.proetnica.ro/2019/images/program/Program-ProEtnica-2019.pdf

Articolul precedentSe sistează apa în Târnăveni și Cuștelnic
Articolul următor25-29 iulie: Festivalul Sighişoara Medievală 2019 vine cu restricții de circulație