Mai mult de jumătate dintre români susțin comasarea alegerilor din vară. Este sondajul bombă de ultim moment care arată că doar o treime se opun comasării alegerilor. Mai mult, PNL ar marca un scor de 20% și ar fi la egalitate cu AUR.

Institutul de sondare CURS a efectuat un sondaj de opinie pe populația adultă rezidentă din România, pe 1067 de respondenți cu vârste de peste  18 ani. În ceea ce privește comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, un procent de 14% spune că ideea este foarte bună, iar 36% spune că ideea este bună.

Doar 31% dintre românii consideră că ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare reprezintă o idee foarte proastă.

De asemenea, 19% dintre români nu au avut o opinie cu privire la această temă.

Imagine

În privința opțiunilor de vot la alegerile europarlamentare, 31% dintre români ar pune ștampila pe PSD, în timp ce AUR și PNL ar obține ambele câte 20%. Pe locul 4 s-ar afla Alianța Dreapta Unită, cu 13%. Alte formațiuni politice ar obține sub 5%.

Sondaj INSCOP. Politicianul în care românii au cea mai multă încredere. Calculele politice, date peste cap: se schimbă harta puterii

Imagine

-Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

-Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

-Perioada de realizare: 3 – 14 februarie, 2024 

 
 
Articolul precedentRestricții de circulație în Atena în contextul protestelor fermierilor. MAE a emis o atenționare de călătorie
Articolul următorCopiii NU vor mai putea cumpăra energizante. Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților