În ultimele zile, au avut loc întâlniri repetate cu reprezentanții spitalelor din județ și Direcția de Sănătate Publică Mureș în vederea pregătirii pentru Scenariul 4.

Prefectul de Mureș, Mara Togănel a declarat că “Mi-am început această săptămână la corturile de triaj amplasate la SCJU Târgu-Mureș și în UPU SMURD, pentru că am vrut să îi încurajez pe medicii din prima linie. Am primit asigurări că există echipamente adaptate nevoilor personalului medical pentru această fază a pandemiei, dar și numărului de pacienți și tipului de activitate de pe fiecare secție.”

Cazurile grave de infecție cu Coronavirus vor fi asigurate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, aici urmând a fi disponibile 26 de paturi cu aparate de ventilație. De asemenea, alte 65 de paturi vor fi disponibile pentru cazurile mai puțin grave.

Cele două secții de boli infecțioase din oraș internează, în acest moment, pacienți infectați cu Coronavirus.

La depășirea capacității celor două secții, sarcina va fi preluată de clădirea situată pe Gheorghe Marinescu, nr. 1. Aici, printre paturile care vor fi disponibile, se numără și 12 locuri dotate cu aparate de ventilație.  

În același timp, au fost identificate și alte clădiri ale spitalelor din Târgu Mureș și din județ, care pot fi pregătite să preia pacienți infectați cu Coronavirus, atunci când situația o va impune, conform prefectului județului Mureș, Mara Togănel.

 

Articolul precedentÎn județul Mureș, pâinea se va vinde ambalată. ORDIN al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
Articolul următorMăsuri dure aplicate de autoritățile mureșene. Amenzi de aproape 500.000 de lei, în 24 de ore