Stațiile de transfer/sortare a deșeurilor din municipiile Reghin, Sighișoara și din comuna Râciu au trecut în domeniul public al județului Mureș în vederea implementării Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Solide (SMIDS).

Acest pas a fost necesar deoarece, potrivit prevederilor legale în vigoare, bunurile aferente sistemului de management integrat al deşeurilor sau părţi ale acestuia, după caz, trebuie să aparţină domeniului public al judeţului.

Toate unităţile administrativ teritoriale din judeţul Mureş s-au asociat în scopul implementării proiectului de investiţii, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), încheindu-se în acest scop un contract de asociere pentru o durată de 30 de ani.

Ultima etapă a implementării proiectului SMIDS, care trebuie finalizată până la 31 decembrie 2018, este atribuirea de către ADI Ecolect a contractelor de colectare a deșeurilor, ca urmare a derulării unei proceduri de licitație pentru cele șapte zone ale județului.

Articolul precedent2 milioane de euro pot ajunge la Spitalul din Târnăveni
Articolul următorAccident cu victimă încarcerată pe str. Gh Doja