Camera Deputaților a adoptat un proiect care are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Proiectul prevede ca, „în cazul în care rezultă un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit în cazul copilului anterior, să se acorde cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului anterior”.

Inițiativa a avut-o deputatul UDMR, Csép Éva Andrea, care a depus acest proiect  pentru a se renunța la reglementările discriminatorii în cazul mamelor care dau naștere mai multor copii, în ani consecutivi.

“Plenul Camerei Deputaților, ca for decizional, a votat în unanimitate modificarea „OUG privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului”, rezolvând astfel nemulțumirile semnalate de mamele din județul Mureș. Pe lângă regelmentarea problemei  privind suma calculată pentru indemnizație în cazul nașterilor succesive, se prevede creșterea limitei de venituri impozabile ce pot fi obținute simultan cu indemnizația de creștere a copilului, de la suma de 3.750 lei la 6.250 lei”, a declarat deputatul UDMR de Mureș, Csép Éva Andrea.

Articolul precedentACȚIUNE-CHEIE ÎN MUREȘ: Poliția a scos pe traseu toate radarele
Articolul următorASTĂZI: Ludovic Orban și Rareș Bogdan ajung la Târgu Mureș