Directorul DSVSA Mureș Sandor Kincses a confirmat, în exclusivitate pentru Agenda de Mureș, că inspectorii sanitar-veterinari fac verificări la firma care produce și ambalează micii, la Târnăveni.

„Echipa de la noi s-a deplasat la producător, sesizarea a venit în urma procedurii de autocontrol, cel mai probabil este vorba de Salmonella de contact, care nu dă simptome la consumatori, rămâne să vedem exact după ce se face tipizarea. Cert este că producătorul a făcut anunț de retragere de la comercializare însă, dat fiind faptul că au termen de expirare mâine, cea mai mare parte a fost vândută”, a declarat Kincses Sandor.

Potrivit surselor Agenda de Mureș, la controlul intern al calității din punct de vedere sanitar veterinar, producătorul și ambalatorul de la Târnăveni ar fi depistat în laboratorul propriu, din cinci probe, două cazuri de salmonella la carnea de mici.

Precizăm că de la Târnăveni se distribuie mici ambalați in caserole în întreaga țară prin intermediul cel puțin a unui mare lanț de magazine, informează Agenda de Mureș.

După apariția în spațiul public a informației furnizate de Agenda de Mureș, sursele realitateademures.net au confirmat că, în acest moment, inspectorii DSVSA se află la producătorul din Târnăveni și că distribuitorul a retras de la vânzare producția care se suspectează că ar fi infestată.

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Împușcături în cartierul „Unirii”. Un bărbat reținut
Articolul următorÁdám Valerián: exmatriculat pentru repetenție, „investigator” la Hamburg