Consiliul Județean Mureș organizează în data de 16 mai 2019 evenimentul ”Ziua Porților Deschise la Palatul Administrativ”.

Data de 16 mai a fost aleasă deoarece în această zi, în urmă cu 114 ani, consiliul local de la acea vreme aproba proiectul de hotărâre prin care se dădea girul construirii uneia dintre clădirile emblematice ale orașului Tîrgu-Mureș și a județului Mureș. Palatul Administrativ astăzi este sediul Consiliului Județean Mureș și al Instituției Prefectului-Județul Mureș.

Ziua Porților Deschise se adresează tuturor cetățenilor aceștia având posibilitatea de a se înscrie pentru turul Palatului până în 13 mai 2019. Înscrierile se pot face la adresele de e-mail [email protected] și [email protected] sau la telefon: 0265 263211 int. 1301.

Cu prilejul evenimentului cetățenii vor avea posibilitatea să viziteze Palatul Administrativ și Turnul cu Ceas și vor primi informații legate de construirea și istoricul clădirii. De asemenea, se va prezenta, pe scurt, rolul și locul Consiliului Județean și a Instituției Prefectului în administrația publică locală. Tururile de vizită vor fi organizate în limbile română și maghiară între orele 9,00 și 17.00.

După tururile ghidate, seara de la ora 18.00 în curtea Palatului va avea loc un concert susținut de elevii Centrului Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș. Intrarea la concert va fi liberă.

Articolul precedentÎN WEEK-END: Cursuri de pregătire pentru admiterea la Medicină și Farmacie
Articolul următorFOTO. ATENȚIE! Urși în pădurile din și de lângă Târgu Mureș