Consiliul Local Municipal Târgu Mureș a fost convocat în ședință ordinară pentru joi, 28 februarie 2019, ora 14. Pe ordinea de zi sunt incluse proiecte importante, printre care se regăsește cel referitor la acordarea unor facilităţi la transportul public local de persoane pentru cetăţenii cu domiciliu stabil în municipiul Târgu Mureş.

Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș susține că “de fapt, acest proiect de hotărâre instituie GRATUITATE TOTALĂ GENERALĂ pentru toți cetățenii din Târgu-Mureș  pe mijloacele de transport în comun. La fel ca în toate orașele civilizate din lume, susținem gratuitatea transportului în comun pentru pensionari, elevi și studenți. Partidul Național Liberal se opune însă categoric gratuității generale și necondiționate a transportului public în Târgu-Mureș.”

Poziții similare au exprimat și reprezentanți ai altor formațiuni politice, printre care Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Mișcarea Populară și o parte din lideri ai UDMR.

Primăria municipiului Târgu Mureș a reacționat la aceste opinii printr-un comunicat de presă.

„De 20 de ani, Târgu Mureșul are parte numai de scandaluri și intrigi ascunse.
Așa cum ați văzut, în loc să-i protejeze pe oameni, politicienii își văd doar de propriile interese și seamănă dezbinare ! Ei nu pot și nu vor să priceapă, că nici un oraș nu este puternic, dacă nu își ajută și nu își protejează cetățenii!

De aceea, Primăria Târgu Mureș a propus un proiect prin care să oferim tuturor târgumureșenilor transport gratuit. Nu e greu, nu e mai costisitor, nu e imposibil !
Trebuie doar să vrei ! Din păcate, reprezentanții PNL, PMP și POL , reuniți într-o „alianță a intereselor ” au anunțat că la Târgu Mureș ei BLOCHEAZĂ și NU DORESC un astfel de program și prin aceasta au arătat că NU LE PASĂ de oamenii care o duc greu.

Mai mult, reprezentanții PNL au cerut excluderea din partid a celor 5 consilieri locali, care au votat modernizarea Centrului Orașului și realizarea pasajului subteran, proiect ce ar da o față nouă orașului, creează  noi locuri de parcare, scoate traficul din zona centrală, scade poluarea și zgomotul !

Totodată, din declarațiile lor publice am aflat că „alianța intereselor” PNL, PMP, POL se pregătește să BLOCHEZE și să OPREASCĂ IMEDIAT programul prin care pensionarii cu venituri sub 1.500 de lei beneficiază de o masă caldă pe săptămână și de produse alimentare pe care greu și le-ar permite din puținii bani primiți de la statul român, după o viață de muncă cinstită.

Toate acestea trebuie să le cunoașteți pentru a fi corect informați și pentru a vedea fața adevărată a celor care mereu blochează orice proiect al primarului și a echipei lui.

Dacă este bine sau rău, rămâne să judecați Dumneavoastră. Serviciul relaţii interne şi internaţionale – Primăria Târgu Mureş”

Articolul precedentASTĂZI: Elicopterul SMURD Târgu Mureș, intervenție în Sibiu
Articolul următorAeroportul „Transilvania”, online cu un site nou