Astăzi a avut loc deschiderea oficială a Zilelor municipiului Târnăveni, care marchează 740 de ani de atestare documentară a localității.
Momentul festiv a fost completat de o ședință festivă a Consiliului Local, care a ratificat înfrățirea Târnăveniului cu orașul San Salvo, din Italia.
Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a spus că “De astăzi, numărul prietenilor Târnăveniului este mai mare. Prin înfrățirea cu San Salvo, din Italia, orașul nostru primește în familia sa un frate de sânge. Târnăveniul împlinește și 740 de ani de atestare documentară. Sper să simțim cu toții nevoia de unitate în Anul Centenar și să înțelegem semnificațiile unei istorii comune.”
Prezent la eveniment, senatorul Cristian Chirteș a salutat manifestările de la Târnăveni: “Ceremonia de înfrățire a municipiului Târnăveni cu orașul San Salvo din Italia și deschiderea oficială a Zilelor Târnăveniului au așezat temelia aniversării a 740 de ani de la prima atesare documentară a municipiului de pe Valea Târnavei Mici. #degustaTransilvania este sloganul care își găsește la Târnăveni semnificații și punți de comunicare”, a completat Cristian Chirteș.
Articolul precedentSighișoara, cel mai colorat oraș din România
Articolul următorIbănești: Festivalul Văii Gurghiului