Inițiativa îi aparține europarlamentarului Cătălin Ivan care a declarat, la Tîrgu Mureș, că va reprezenta interesele cetățenilor români din Harghita, Covasna și Mureș atât în relația cu autoritățile centrale ale României, cât și la nivel european. În acest scop, Ivan va înființa un cabinet europarlamentar permanent în municipiul Sfântu Gheorghe și va deschide o linie telefonică gratuită (telverde) cu numărul 0800 36 00 60 la care orice cetățean român va putea sesiza discriminări ori alte tipuri de abuzuri concrete din partea autorităților sau altor persoane juridice. Linia telverde va fi accesibilă imediat ce se vor fi îndeplini procedurile impuse de noile reglementări în privința datelor cu caracter personal.
Cătălin Ivan a declarat că va fi “singurul europarlamentar de Harghita, Covasna și Mureș întrucât ceilalți, care sunt din această zonă, merg la Budapesta și țin ședințele de partid, în niciun caz la București. Voi trata cu multă seriozitate toate problemele semnalate și încurajez cetățenii români, indiferent de etnie, să ne dea informații concrete despre abuzuri, discriminări ori alte situații, pe care noi nu le putem obține altfel decât prin intermediul liniei telefonice gratuite. Avem și acum plângeri cu privire la copii care sunt dați afară din școli pentru că nu au acceptat să participe la manifestări organizate de UDMR. Consider inadmisibil ca în anul 2018 să existe români discriminați pe criterii etnice în propria țară.”
Cătălin Ivan a mai spus că îl are alături pe președintele Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, Dan Tănasă, alături de care a decis formarea unui parteneriat în ”proiectul comun de a demonta propaganda mincinoasă a UDMR”.
Europarlamentarul spune că îi va reprezenta pe toți cetățenii români din cele trei județe, indiferent de etnie, iar faptul că în Harghita și Covasna nu se vorbește limba română e o problemă foarte gravă a statului român, nu neapărat a etniei.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cu bombe, cu rachete, cu mitraliere și pistoale nu poți construi. Dar cu argumente, da”
Articolul următorInundație în comuna mureșeană Vânători