Mai mulți târgumureșeni se adresează Primăriei pentru amenajarea unor locuri speciale de joacă pentru copiii cu dizabilități.
Solicitările au apărut și în mediul online, în urma anunțului administrației locale care informează că “În curând, parcurile din Tîrgu Mureş vor intra în amplu proces de reparaţii şi modernizare. Primăria derulează 10 proiecte de investiţii prin care parcuri din diverse zone ale oraşului vor fi modernizate.”
O doamnă din Tîrgu Mureș își face public apelul adresat Primăriei: “Vă rog, nu îi uitați și pe copiii cu dizabilități din municipiul Tîrgu Mureș. Sunt sute de astfel de copii fără un leagăn/ balansoar/ tobogan, potrivit dizabilității lor.” (Ancuta V.T.)
Apelul este susținut și de alți locuitori ai orașului: “Într-adevăr , numărul copiilor cu dizabilități este tot mai mare, ei sunt de vârste diferite și au nevoi diferite. Ar fi minunat dacă ar putea să se dea în leagăn sau să facă alte activități atât cât le permite condiția fizică și psihică”, scrie Mirela C., în timp ce Bianca R. spune că “Ar fi o inițiativă foarte potrivită un parculeț pentru copiii cu dizabilități.”
Primăria municipiului Tîrgu Mureș informează că locurile de joacă vor fi echipate cu mobilier la standarde europene.
“Celelalte parcuri din oraş vor fi reparate, fiecare în parte. În acest moment se derulează achiziţia pentru un contract de reparare a parcurilor, care se va desfăşura pe o durată de trei ani. Procesul de achiziţie se încheie în această lună, după care vor începe imediat lucrările de reparaţii”, notează sursa citată.
Articolul precedentÎntâlnirile spectaculoase continuă la Zoo Tîrgu Mureș
Articolul următorIMPORTANT: Informații pentru candidații la UMF