Pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în județul Mureș au fost organizate 568 de secții de vot, unde sunt așteptați 477.051 de alegători înscriși pe listele permanente (date AEP), cărora li se alătură cei înscriși pe listele suplimentare.

Vor fi distribuite 524.923 de buletine de vot și 478.385 de timbre autocolante.

Distribuirea materialelor electorale se va face sâmbătă dimineața, pe 12 trasee, și se vor preda primarilor pe bază de proces verbal.

Pregătirile se desfășoară conform calendarului, astfel ca duminica toate secțiile de vot să se deschidă la ora 6 și să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții.

Până la preluarea materialelor de către președinții secțiilor de vot, se va asigura paza materialelor în incinta primăriilor, iar în ziua alegerilor paza va fi asigurată de efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidenţa Paşapoartelor Simple Mureş și de la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Articolul precedentJOIA NEAGRĂ! Al doilea mureșean a murit într-o fântână! Acum, la Sighișoara
Articolul următorSuspiciune de pestă porcină africană, lângă Sighișoara! Al doilea caz din Mureș, după Sovata