Sâmbătă, 4 mai, în Piața Teatrului, între orele 9-12, va avea loc evenimentul „Tezaur folcloric: Izvorul dăinuirii noastre”. Proiectul este coordonat de profesoara Natalia Stoica.

Inițiativa promovează interculturalitatea, conservarea și promovarea tradițiilor și culturilor regionale (românești, maghiare, săsești), precum și cooperarea interetnică.

Evenimentele din cadrul proiectului cuprind parada porturilor populare, cu prezentarea costumelor și a meșteșugurilor practicate în diversele zone de proveniență, o expoziție de obiecte meșteșugărești (cusături, țesături, tapiserii, icoane pe sticlă, pictură naivă, măști, ouă încondeiate etc.) din mai multe zone ale țării.
Se va desfășura, de asemenea, un concurs regional cu participare internațională, la care s-au anunțat 213 concurenți din 11 județe ale țării, de la 30 de instituții implicate (școli, cluburi ale copiilor, case de cultură sau școli populare) și participanți sosiți din Polonia sau Turcia.
Concurenții vor confecționa diverse obiecte în stil tradițional iar juriul va avea o misiune dificilă în desemnarea câștigătorilor. Sunteți invitați și la ateliere interactive: împâslit lână, încondeiere ouă, confecționare de podoabe din mărgele.
Obiectele confecționate în cadrul concursului vor fi expuse,  începând cu data de 7 mai, la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene Mureș.
Articolul precedentL’ASSOLUTA Virginia Zeani, din Solovăstru, dă și în 2019 numele Festivalului Internațional de Operă
Articolul următorTârgu Mureșul pe care ni-l dorim. Oameni, zâmbete și dans