Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, la data de 27.09.2018, un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş a formulat denunţ la sediul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, din care reieşea faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi inculpaţi i-au oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv să propună o soluţie de clasare într-un dosar penal în care unul dintre ei era cercetat pentru conducere fără permis.

Denunţul a fost înaintat de îndată unităţii de parchet competente, iar la data de 10.10.2018 a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, prilej cu care cele două persoane au fost surprinse în timp ce ofereau, cu titlu de mită, suma de 150 de euro, în scopul menţionat.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Mureş.

 

Articolul precedentANCHETĂ ITM: Doi morți în posibile accidente de muncă
Articolul următorAlternativa Waldorf, prezentată la Tîrgu Mureș