UDMR aşteaptă demisia secretarului Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pentru că a omis să atace cu recurs sentinţa prin care hotărârile de Consiliu Local referitoare la indicatoarele stradale bilingve au fost anulate.

Consiliul Local Târgu Mureş a aprobat, în octombrie 2017, două hotărâri cu privire la amplasarea indicatoarelor stradale bilingve. Proiectul, înaintat de către Partidul Oamenilor Liberi (POL), prevedea amplasarea variantelor în limba maghiară a denumirilor
străzilor, iar cel depus de către UDMR se referea la schimbarea denumirii străzilor, ca să includă şi varianta maghiară. Ambele proiecte au primit însă aviz negativ din partea secretarului primăriei, Dianora Monica Cătană.

HCL-urile nu au intrat în vigoare, deoarece au fost atacate în contencios administrativ de prefectul de atunci al judeţului Mureş, Lucian Goga.

Preşedintele executiv al UDMR Târgu-Mureş, István Kali, a declarat pentru Krónika: „procesul a fost pierdut din cauză că secretarul primăriei nu a atacat sentinţa cu recurs”

Kali consideră că cele întâmplate exemplifică bine cum sunt “clasate” cazurile maghiare la Primăria Târgu Mureş. Politicianul a adăugat: „UDMR se aşteaptă de la secretarul primăriei să îşi depună demisia, în caz contrar au în plan să deschisă un proces împotriva ei.”

sursa: MTI

 

.

 

Articolul precedentTOFALĂU: Un copac a căzut peste cablurile rețelei electrice. Au intervenit POMPIERII!
Articolul următorMinistrul Educației: „UMFST este o universitate care ne face cinste. Aici se studiază în limba maghiară”