Anunțul a fost făcut la Cluj Napoca, de Președintele formațiunii, la finalul şedinţei Consiliului Permanent al Uniunii.

Kelemen și-a motivat solicitarea ptin faptul că, în ultimele săptămâni, ministrul a luat decizii privind învăţământul în limba maghiară, fără a consulta UDMR sau secretarul de stat responsabil de învăţământul în limba minorităţilor. 

Pe de o parte, susţine preşedintele UDMR, a dat peste cap sistemul predării limbii române în învăţământul primar printr-o ordonanţă, pe de altă parte, la iniţiativa sa, guvernul a luat o hotărâre care ia drept fapt împlinit fuziunea dintre Universitatea “Petru Maior”și Universitatea de Medicină şi Farmacie, ambele din Tîrgu-Mureş.

“Din punctul nostru de vedere încrederea pe care am avut-o faţă de ministru nu mai există. Cerem să fie schimbat, deoarece nu avem garanţia faptului că în următoarele săptămâni sau luni vom putea lucra corect şi eficient cu acest ministru” – a anunţat Kelemen.

Kelemen Hunor a spus că, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare speră că va obține anularea ordonanței care reglementează predarea limbii române în învățământul primar. 

“Până când Guvernul României nu anulează ordonanţa care a răscolit viaţa a 53 de mii de elevi şi 3.000 de învăţători, UDMR nu va purta discuţii pe alte teme în cadrul coaliţiei”, a adăugat Hunor.

 

 

Articolul precedentPodul de la Sânpaul: până marți se lucrează non stop
Articolul următorUDMR, atac la UMF