Astăzi, la Alba Iulia, peste 6 milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe și Tehnologie din Târgu Mureş, pentru reabilitarea și modernizarea clădirii principale.

Rectorul Universității, profesor universitar doctor Leonard Azamfirei, alături de directorul general al ADR Centru, Simion Crețu,  au semnat contractul de finanțare, care asigură fondurile necesare pentru a moderniza și îmbunătăți condițiile de studiu a celor peste 8500 de studenți.

Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020, Prioritatea de investiții 10.1A, Obiectivul specific 10.3 

Valoarea totală a proiectului este de 49.289.221,40, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate pentru realizarea investițiilor este de 29.400.000 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 6.320.813,54 Euro). Proiectul de față presupune dezvoltarea și modernizarea infrastructurii Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, ținând cont de tendințele de dezvoltare economică în raport cu cerințele pieței.

”Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș este o universitate de prestigiu din sistemul românesc de învățământ superior, cu un ritm de dezvoltare dinamic, cu mecanisme manageriale eficiente și cu stabilitate administrativă. Această investiție va avea ca rezultat sporirea capacității Universității de a anticipa și a răspunde cerințelor pieței privind standardele și calitatea academică, de a dezvolta noi programe, beneficiind de tehnologie și echipamente moderne, pentru a oferi studenților competențe cros-disciplinare”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Nivelul de educație este factorul-cheie al dezvoltării naționale, deoarece determină în mare măsură activitatea economică, productivitatea, precum și mobilitatea forței de muncă, creând premisele, pe termen lung, pentru existența unui nivel mai ridicat de trai și de calitate a vieții. Iar această investiție, care are undă verde de azi, se face într-un domeniu cu potențial de creștere care contribuie la creșterea angajabilității generațiilor noastre de absolvenți, în sectoare competitive și cu specializări inteligente” a declarat profesorul universitar doctor Leonard Azamfirei, Rectorul Universității Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedent10 persoane surprinse în flagrant delict de polițiștii mureșeni, în ultimele 4 zile
Articolul următoracad.prof.univ.dr. Horațiu Suciu: „Târgu Mureșul are de recuperat decalaje majore în actul administrativ”