Administrația Național a emis o avertizare de tip COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată.  Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00. În vigoare este și o informare meteo care va expira pe 13 iunie, la ora 23.00.

Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

INFORMARE METEO

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Articolul precedentPoliția Română acționează în forță: Aproape 200 de percheziții pentru combaterea infracționalității
Articolul următorBilanț coronavirus -10 iunie – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore