15 persoane, angajați și rezidenți la un cămin privat pentru persoane vârstnice din Câmpenița au fost depistați pozitiv COVID19 și sunt internați.

Un vârstnic de la acest centru a ajuns la SMURD, fiind depistat pozitiv, după care au fost descoperite celelalte cazuri, în urma anchetei demarcate de DSP Mureș în 2 mai. Între timp, s-a înregistrat și un deces.

Directorul DSP Mureș, Iuliu Moldovan a declarat, pentru Radio Târgu Mureș că  “au fost testați 15 rezidenți, dintre care 12 pozitivi, 2 negativi și unul incert. Unul a fost decedat și nu am mai apucat să recoltăm probă în vederea stabilirii dacă a fost sau nu suspect și 6 persoane angajate acolo au fost testate. 3 au fost pozitive, 3 negative. Persoanele se află internate la Spitalul Clinic Județean.”

Încă nu se cunoaște cauza îmbolnăvirilor înregistrate la căminul pentru vârstnici, ancheta epidemiologică fiind în curs.

La celălalt centru pentru vârstnici din Câmpenița, respectiv la Azilul de bătrâni ”Amicus au fost testați toți pacienții și personalul. Toate testele sunt negative.  

Articolul precedentReportaj în focar. Doliul GABORILOR CU PĂLĂRIE din Crăciunești
Articolul următorJudețul Mureș urcă pe LOCUL 7 ÎN ȚARĂ la numărul de infectări