Parlamentarul mureșean, Marius Pașcan îi solicită premierului Ludovic Orban și ministrului Mediului, Costel Alexe, să adopte o ordonanță de urgență pentru simplificarea metodologiei de intervenție în cazul urșilor.

O altă variantă este proiectul de lege adoptat în primă instanță de Senat și care ar putea intra săptămâna viitoare în dezbaterea Camerei Deputaților

Deputatul PMP de Mureș, Marius Pașcan:

Am propus primului ministru ca de urgență să promoveze o ordonanță și chiar am venit cu un proiect inițiat de un specialist în domeniu din Cristuru Secuiesc. Apoi, un proiect legislativ adoptat de Senat în calitate de primă cameră este pe ordinea de zi din această săptămână. Nu are încă un raport din partea comisiei de specialitate. Eu sper ca săptămâna viitoare să trecem de acest pas și poate că nu este un proiect perfect și poate fi amendat. De aceea le transmit și celor care au un interes pe această zonă, să vină cu amendamente. O să fac public linkul proiectului aflat site-ul Camerei Deputaților și eu sper să intre în dezbatere săptămâna viitoare și să fie adoptat.

Marius Pașcan a precizat că în loc de 250 de urși câți ar trebui să fie în județul Mureș, sunt circa 1.300, iar la nivel național sunt peste 6.000, dar ar trebui să fie jumătate.

În acest an, în România au fost uciși de urși 7 oameni, din care doi în județul Mureș.

Articolul precedentSE FACE DREPTATE? Arme și bani pentru pădurarii din Mureș
Articolul următorOFICIAL: Bani în plus, pentru drumurile din județul Mureș