Ieri a fost dezvelit, la Târnăveni, bustul lui Romulus Boilă, participant la actul Unirii de la 1 Decembrie 1918, unde a fost ales membru al Consiliului Dirigent Român.

Proiectul a fost realizat pe baza protocolului de colaborare dintre Municipiul Târnăveni, Camera Executorilor Judecătoreşti Tîrgu Mureş, Camera Notarilor Publici Tîrgu Mureş și Baroul Mureș.

Realizarea bustului lui Romulus Boilă este parte a proiectului “Juriști mureșeni și Marea Unire”.

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, a declarat că “orașul nostru a făcut un gest remarcabil în seria evenimentelor dedicate Centenarului. Romulus Boilă își regăsește locul ACASĂ, fiind unul dintre acei români a căror semnătură este prezentă pe certificatul de naștere al țării sale, datat 1918”, a mai spus Megheșan.

Romul Boilă s-a născut la Târnăveni, în familia judecătorului Zaharia Boilă și a fost o personalitate marcantă a vieții politice, culturale și universitare românești.

A fost membru de seamă al Partidului Național Român, iar din 1926 al Partidului Național Țărănesc, deputat, senator, profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității din Cluj, autor de studii în domeniul dreptului, membru în diferite societăți culturale și bancare.

Romul Boilă a fost căsătorit cu nepoata lui Iuliu Maniu.

Articolul precedentInternet gratuit în autobuzele din Sighișoara
Articolul următorDoar 20 la sută dintre elevii mureșeni au promovat BAC-ul de toamnă