Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat un comandament de lucru pe șantierul autostrăzii Tîrgu Mureș – Ogra – Câmpia Turzii, pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru o monitorizare a dificultăților întâmpinate de constructori.

Au fost prezenți reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai constructorilor și consultanților, și ai Inspectoratului Județean în Construcții Mureș.

Lucrările se derulează pe tot traseul autostrăzii, urmând ca, în perioada imediat următoare, să demareze procedurile pentru recepția lucrărilor finalizate.

Tronsonul de autostradă care leagă orașul Ungheni de Chețani a fost împărțit pe 3 loturi de lucrări, iar lucrările se prezintă după cum urmează:
– Lotul 1, pe porțiunea cuprinsă între Ungheni și Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, este finalizat în proporție de 93%;
– Lotul 2, pe porțiunea cuprinsă între Ogra și Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, este finalizat în proporție de 100%;
– Lotul 3, pe porțiunea între Iernut și Chețani, având o lungime de 17,9 kilometri, este finalizat în proporție de 57,8%.

Porțiunea de autostradă cuprinsă între Chețani și Câmpia Turzii este realizată în proporție de 18,3%, are o lungime de 15,6 kilometri.

Finanțarea lucrărilor este asigurată în proporție de 75% prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), iar restul de 25%, prin bugetul de stat.

”Pe lângă discuțiile tehnice care s-au purtat, am avut și unele discuții referitoare la responsabilitățile pe care administrația județeană le are în vederea finalizării lucrărilor. Acestea se referă în primul rând la amenajări pe care trebuie să le realizeze Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare și la amenajări care sunt în sarcina Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș. Sunt discuții legate și de descărcările, respectiv ieșirile de pe autostradă, iar o primă ieșire provizorie este cea de pe DN 14 A, care leagă Iernut de Târnăveni și, ulterior, la Chețani,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

 

Articolul precedentCoreenii întorc vizita
Articolul următorInfractori din Reghin și Apold au ajuns după gratii