Asociația ProInfrastructură face o prezentare din zona nodului rutier Iernut, unde Autostrada A3 Iernut-Ungheni ar trebui să se conecteze de DN14A.

„În filmarea aeriană vedeți giratoriul temporar, construit fix în capătul autostrăzii, pe aliniament, la câțiva pași de trecerea (cu barieră) la nivel cu calea ferată. Așa cum am anticipat (corect) încă din 2017 și am explicat de foarte multe ori, nodul Iernut nu este gata, nici măcar bretelele de acces nu sunt executate, nu mai vorbim de podul pe DN14A peste A3 și calea ferată care nici nu este început.

Astfel că girația provizorie este ultima șansă de inaugurare în 2018 a celor două loturi de 13,7 km între Iernut, Ogra și Aeroport Tîrgu Mureș. Problema este că această variantă creează o situație periculoasă când se pune bariera, șoferii fiind nevoiți să aștepte 10-15 minute, formând cozi care se vor întinde pe autostradă.
Apare așadar riscul de accidente, mai ales în condiții de vizibilitate slabă (noapte, ceață) și/sau aderență scăzută (ninsoare, polei) combinate cu neatenția și imprudența șoferilor.
Autoritățile implicate încă nu și-au dat acceptul final. Dacă vor lua decizia deschiderii traficului, vom putea circula în următoarele câteva săptămâni pe aproape 14 km noi de autostradă. Dacă nu, mai avem răbdare până în 2019 când vor fi gata bretelele nodului Iernut.”
Articolul precedentZăpadă de 40 cm în Călimani!
Articolul următorREGHIN: Giratoriu pe Bulevardul „Unirii”