Încă un incident în zona de creastă din Munții Făgăraș. Un turist a alunecat pe zăpadă și s-a ales cu fractură la glezna stângă.

Nouă persoane au fost accidentate în zona montană a județului Argeș, în ultima săptămână. Ultimul eveniment nefericit a avut loc astăzi în creasta Făgărașului, deasupra văii „Fundul Caprei”.

Un bărbat de 50 de ani din Mediaș și-a rupt piciorul după ce a alunecat pe zăpadă. Acesta făcea parte dintr-un grup de patru turiști. La fața locului au intervenit salvamontiștii argeșeni.

S-a stabilit că turistul a suferit o fractură la glezna stângă. A fost solicitat elicopterul SMURD, bărbatul fiind ridicat de la sol cu ajutorul unui troliu. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș.

Salvamontiștii argeșeni atrag atenția că traseul de creastă din Făgăraș încă nu este deschis.„Sunt zone cu zăpadă în care pentru 7-8 m de traversare îți trebuie efectiv echipamentul de iarnă pentru că altfel riști să aluneci. Sunt unele imposibil de ocolit pentru că sunt prea lungi”, ne informează Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.

sursa: realitateadearges.net

Articolul precedentMIERCURI: Exercițiu de testare a sistemului de alarmare publică, în Târgu Mureș
Articolul următorTârgu Mureș: Legitimațiile gratuite de călătorie pentru elevi NU SUNT VALABILE în vacanță