În urma primirii unui apel la numărul de urgență 112 astăzi, în jurul orei 11, salvatorii mureșeni au acționat în zona orașului Luduș, pentru salvarea unui adolescent de 15 ani, căzut în râul Mureș.

Au intervenit Detașamentul de Pompieri Luduș, cu o autospecială și SMURD cu o ambulanță B2.

Potrivit martorilor, copilul ar fi pătruns într-un depozit de fier vechi și pentru a scăpa de paznici a sărit în apele râului Mureș, deși nu știa să înoate. Reprezentații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al  județului Mureș precizează că băiatul s-a prins de o salcie aflată pe o insulă formată pe râul Mureș.

La sosirea la fața locului, pompierii au constatat că tânărul era conștient și au solicitat în sprijin o barcă pneumatică de la Detașamentul Târgu Mureș și elicopterul SMURD.

Din cauza curenților puternici de pe râul Mureș, salvarea cu barca pneumatică a fost dificilă, motiv pentru care s-a apelat la soluția ridicării prin troliere, cu ajutorul elicopterului SMURD.

„Se efectuează cercetări pentru lămurirea sub toate aspectele a evenimentului”, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Ramona Varodi.

Băiatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureș, în stare de hipotermie.

Pentru a avea o imagine completă asupra intervenției de astăzi a elicopterului SMURD și a complexității acestui tip de misiuni, realitateademures.net vă prezită filmul evenimentului, așa cum apare el în capturi video realizate din trei unghiuri diferite.

Articolul precedentACUM: Elicopterul SMURD salvează un tânăr căzut în râul Mureș, la Luduș
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: programarea străzilor pentru transportul grămezilor de deșeuri