Viktor Orban, premierul Ungariei, surprinde cu noile sale declarații la adresa României și a lui Marcel Ciolacu. El laudă țara pentru potențialul său și îl caracterizează pe Ciolacut drept tânăr, puternic și agil.

Cooperarea Ungariei cu România şi Slovacia are „un mare potenţial”, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban la postul public de radio, potrivit serviciului în limba engleză al agenţiei de presă MTI. Comentând reacţiile la discursul său recent de la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, Orban a spus că s-a întâlnit cu omologul său român Marcel Ciolacu şi că vrea să dezvolte o relaţie bună cu acesta.

Noul premier român este „tânăr, puternic şi agil, şi cred că putem face unele lucruri importante împreună”, a adăugat el.

În legătură cu Slovacia, Orban a spus că în această ţară vor avea loc alegeri generale în septembrie.

Referindu-se la interpretările contradictorii ale istoriei postbelice, premierul a afirmat că cele două ţări nu vor putea avansa spre o poziţie armonioasă şi că problema este mai bine să fie lăsată pe seama istoricilor.

„Ar fi o greşeală să permitem ca această problemă să domine relaţiile dintre Slovacia şi Ungaria”, a adăugat el.

Articolul precedentHoroscopul lunii august 2023. Nu mai e cale de mijloc: zodiile se vor simți înclinate să facă ori dragoste, ori război – Provocări uriașe
Articolul următorCe pregătește Guvernul – Concedieri, taxe mai mari și reduceri – Urmează două ordonanțe ale austerității