S-au lipit câteva kilograme în plus de tine de Paşte? Nu te impacienta; poţi scapă de ele în doar două săptămâni, cu doar puţină perseverenţă şi multă atenţie.

 

Dietă de detoxifiere după Paşte

Uite o dietă după sărbătorile pascale care nu te va deprimă, nu te va priva de nutrienţii necesari organismului tău şi nici nu te va demotiva, lăsându-te fără chef de viaţă, cum fac multe diete de slăbire. Această dietă se bazează mai mult pe adoptarea unui nou stil de viaţă, măcar pentru două săptămâni. Cu toate că, după ce o vei încerca şi vei vedea că ai slăbit cel puţin 4 kilograme, nu vei vrea să te mai întorci la vechile tale obiceiuri alimentare.

 

În primul rând, trebuie să ştii că, atunci când te îngraşi, organismul tău nu câştigă şi noi celule, ci se extind cele existente, mărindu-şi de cinci sau şase ori dimensiunile. Că să înţelegi procesul, imaginează-ţi un balon care se umple progresiv cu apă.

Pentru a putea slabi, trebuie să diminuezi aceste celule, să „scoţi apă din balon” şi să menţii celulele micşorate. Această dietă se bazează pe descoperirea alimentelor şi obiceiurilor care ard grăsimile nedorite.

 

Nu trebuie decât să elimini pentru două săptămâni alimentele procesate şi să mănânci multe fructe, legume, sucuri naturale şi carne slabă preparată fără ulei.

De asemenea, trebuie neapărat să introduci în alimentaţia ta fructe şi legume care au calorii negative. Aceste fructe şi legume sunt cele pentru metabolizarea cărora organismul consumă mai multe calorii decât conţinutul alimentelor în sine. De exemplu poţi mânca 100 de calorii din aceste alimente, dar organismul tău arde 110 calorii pentru a le digera şi metaboliza.

Fructele cu zero calorii:

Merele;
Caisele;
Ananas;
Portocale;
Capsune;
Zmeura;
Fragi;
Coacăze;
Afine;
Porumbe;
Lamaie;
Visine;
Grapefruit;
Prune;

 

Legumele cu calorii negative:

Ceapa
Gulie;
Sfecla rosie
Salata;
Varza;
Usturoi;
Conopida;
Telina;
Castraveti;
Morcovi;

Articolul precedent1 MAI. Cum să scapi mai repede de mahmureală după distracția din aceste zile
Articolul următorSRI avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware