Astazi, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la aceasta data. Cerul va fi mai mult noros ziua si partial noros noaptea. Vor fi precipitatii slabe sub forma de ninsoare local la munte, iar în Dobrogea si pe arii restranse în restul teritoriului mixte. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificari în sud-estul tarii, unde la rafala se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 si 7 grade. 

In Bucuresti, vremea va fi închisa, dar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maxima va fi de 2…3 grade

La munte, cerul va fi mai mult noros si local va ninge slab. Vântul va sufla slab pana la moderat, cu usoare intensificari pe creste. Variatiile termice fata de ziua anterioara vor fi în general nesemnificative. 

Episodul de vreme rea care a lovit România pare că a trecut, temperaturile vor crește ușor, la munte va mai ninge și săptămâna viitoare, anunță meteorologul ANM. Ceața va pune mari probleme pe drumurile din România, mai multe zile la rând.

„Ninsoarea, în mare parte din țară, în prima jumătate a nopții. Pe parcursul zilei de azi și mâine, doar pe zone restrânse vor mai fi ninsori. Ceața va deveni de interes; va cuprinde suprafețe mari din zonele de câmpie, dar și precipitații.

În perioada 13-14 decembrie, precipitațiile vor fi prezente în toate regiunile, temperaturile se apropie de ceea ce ar fi normal, adică între 0 și 8 grade.

Faptul că nu sunt foarte mici aceste valori termice înseamnă că la munte vor fi ninsori. În sud și în sud-est o să fie mai mult spre ploaie, iar acestea, spre 13-14 decembrie; în rest, poate doar burniță. Vântul poate ajunge până la 40-50 km pe oră.”, a declarat Meda Andrei la Realitatea PLUS.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentDosarul vaccinurilor. Vlad Voiculescu va fi audiat astăzi la DNA
Articolul următorInfotrafic: Polei şi ceaţă în mai multe judeţe