Oficiul Guvernamental din Budapesta a aplicat companiei aeriene ungare Wizz Air o amendă de 300 de milioane de forinţi (aprox. 920.000 de euro). Sancţiunea s-a dat pentru probleme legate de protecţia consumatorului, din cauza repetatelor încălcări ale legii, a transmis, miercuri, către agenţia ungară de presă MTI, secretarul ungar de stat responsabil pentru serviciile publice, din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei.

Potrivit informaţiilor lui Bence Tuzson, în ultimele două luni, Oficiul Guvernamental a efectuat şapte anchete la Wizz Air, toate din cauza unor probleme legate de protecţia consumatorului. În cinci dintre cazuri au fost constatate încălcări ale regulilor menite să protejeze consumatorii. Oficialul a subliniat că, în cazul încălcărilor repetate, companiile care nu respectă drepturile consumatorului se pot aştepta la cea mai mare sancţiune posibilă,
astfel, în primă instanţă, Oficiul Guvernamental din capitala ungară a aplicat Wizz Air o amendă de 300 de milioane de forinţi, compania aeriană fiind deja informată despre decizie.

“Întotdeauna luăm cele mai severe măsuri împotriva inducerii în eroare a pasagerilor, a omiterii informării acestora, respectiv faţă de comportamentul ilegal faţă de aceştia”, a explicat Bence Tuzson.

Oficiul Guvernamental a constatat probleme de protecţia consumatorului în privinţa zborului Frankfurt-Budapesta, din 25 mai, Londra-Budapesta, din 6 iunie, Bruxelles-Budapesta, din 19
iunie, Londra-Gatwick-Budapesta, din 25 iunie şi Târgu Mureş-Budapesta, din 30 iunie.

Pasagerii de pe zborul Wizz Air Londra-Gatwick-Budapesta, din 25 iunie, au pornit la drum cu o întârziere de peste 24 de ore, iar în ceea ce priveşte zborul Târgu Mureş-Budapesta, din 30 iunie, au existat probleme cu informarea corectă a pasagerilor, în plus s-a dat dovadă de un comportament necorespunzător faţă de aceştia.

Articolul precedentRectificarea bugetară a Târgu Mureșului: bătălia pe declarații
Articolul următorDoi hoți, prinși în flagrant în Cerghizel. Au fost reținuți!