O grevă a piloţilor filialei Ryanair din Belgia, care va avea loc în perioada 29-30 iulie, va afecta serios zborurile acestei companii, inclusiv destinaţii din România. În acest context, Ministerul Român de Externe (MAE) a emis o informare de călătorie.

Potrivit MAE, cetăţenii români care intenţionează să călătorească în această perioadă folosind serviciile companiei Ryanair, înspre/dinspre R. Belgiei, sunt rugaţi să urmărească pagina web a aeroportului Charleroi (https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live) şi/sau a Ryanair, pentru a se asigura că zborul lor nu a fost anulat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 344 1658, +32 (0)2 343 69 35, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă  al Ambasadei României în Belgia: + 32(0)2 346 9814.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://bruxelles.mae.ro/node/180 şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.           

Articolul precedentVremea 27 iulie. Scădere bruscă a temperaturilor în toată țara
Articolul următorANM e emis o nouă avertizare cod galben de fenomene extreme