Astăzi, 25 martie, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, în cadrul unei ședințe festive prilejuite de aniversarea a  197 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, 120 de polițiști din cadrul instituției au fost înaintați în gradul profesional următor.

Poliţiştii mureşeni, alături de reprezentanţii unor instituţii, ai structurilor din domeniul ordinii publice şi ai structurilor profesionale şi sindicale au sărbătorit Ziua Poliţiei Române.

Astfel, au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen, 13 ofiţeri şi 106 agenţi de poliţie şi înaintea îndeplinirii stagiului minim, un ofiţer de poliţie.

De asemenea, pentru rezultate deosebite obţinute în activităţile profesionale, au fost recompensaţi prin felicitări scrise 3 poliţişti.

Cu acelaşi prilej, Alexandru Cîmpeanu – Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, și comisar de poliţie Ioan Sporea  – Şeful Poliţiei municipiului Tîrgu Mureş, precum şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au primit plachete pentru merite deosebite în promovarea siguranţei comunităţii, a sentimentului de demnitate, onoare şi ataşament faţă de tradiţiile şi valorile profesionale din partea Corpului Naţional al Poliţiştilor.

De asemenea, au fost înmânate diplome de merit şi medalii din partea Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Regiunea 1 Mureş.

Totodată, în contexul manifestărilor dedicate aniversării a 197 de ani de atestare documentară, în perioada 18 – 19 martie, a fost organizată tradiţionala competiţie sportivă, pe trei discipline, minifotbal, volei şi tenis de masă, cunoscută sub numele de „Cupa Poliţiei Române”.

În cadrul şedinţei festive au fost înmânate medalii şi diplome celor care au participat şi câştigat locuri pe podium.

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Se prezintă digitizarea 3D a operelor de artă romane
Articolul următorSalvamont Mureș, 47 de intervenții pe pârtia de la Sovata