Pentru că 1 Mai este prilej de exces pentru unele persoane, vă oferim o listă cu remedii pentru revigorare. Desigur, primul sfat ar fi să încercați să evitați consumul exagerat de alcool, dar, dacă totuși vi se întâmplă să uitați măsura, aveți la dispoziție cinci variante de recuperare rapidă. 

Simptomele mahmurelii sunt provocate de deshidratare, combinată cu scăderea nivelului de vitamine şi minerale din corp. Că să elimini mahmureala, este important să-i oferi corpului tău substanţele nutritive pe care consumul excesiv de alcool le-a diminuat.

Cafeaua este remediul clasic pentru migrena asociată mahmurelii, dar este şi un diuretic puternic, care va continua deshidratarea. Asigură-te că bei cel puţin două pahare de apă pentru fiecare ceaşcă de cafea că să îţi revii rapid.

Mişcare  Exerciţiile fizice te ajută să elimini mai repede toxinele din corp şi îţi provoacă sete. Poate fi extrem de dificil să te mobilizezi să faci mişcare în asemenea momente, dar acesta este un tratament eficient pentru mahmureală.

Verdeţuri pentru vitamină B  Nivelul de vitamină B12 scade dramatic în corp după o noapte de exces de alcool. Chiar dacă ai la îndemână vitamine sub formă de pastile, un efect mai bun îl au verdeţurile bogate în vitamine B: spanac, brocoli, pătrunjel şi frunzele de sfeclă.

Vitamină C este una dintre enzimele care contribuie la descompunerea mai rapidă a alcoolului în sânge. Sucul de citrice poate fi consumat înainte, după sau chiar în timp ce bei alcool pentru a atenuă efectele mahmurelii. Portocalele şi grepfrutul au cel mai mare conţinut de vitamină C.

Fructe proaspete Dacă nu ai la îndemână citrice, orice fruct proaspăt te va ajuta să alungi mai repede mahmureala. Zahărul natural din fructe, sucroză, grăbeşte asimilarea alcolului şi te poate ajuta să-ţi revii rapid după efectele excesului. Bananele îţi scad aciditatea din stomac şi magneziul conţinut de ele cauzează relaxarea vaselor de sânge. 

Există o mulţime de leacuri populare împotriva mahmurelii, însă nu toate sunt eficiente. Vestitul leac conform căruia „cui pe cui se scoate” şi care spune că încă un pahar băut a doua zi dimineaţă s-ar putea să-ţi vindece simptomele este una cât se poate de eronată. Această metodă nu va duce nicidecum la vindecarea mahmurelii, ci poate doar la întârzierea instalării ei. 

 

Articolul precedent1 Mai, Ziua Muncii. Ce semnificație are această sărbătoare
Articolul următorVrei să îţi detoxifici organismul după Paşte? Încearcă această cură! Efectele sunt uimitoare