Se împlinesc 10 ani de la sacrificiul suprem al maiorului erou (pm) Tiberius-Marcel Petre, mureșeanul care şi-a pierdut viaţa în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi în teatrul de operaţii din Afganistan. Pentru faptele sale de eroism a fost decorat cu Ordinul National „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Acordarea de către SUA a medaliei Steaua de Bronz  maiorului (pm) erou Tiberius Marcel Petre a avut loc la Târgu Mureș pe data de 10 Septembrie 2010. Distincția i-a fost înmânată soţiei eroului, locotenent Dorina Petre, de către general maior Michael Repass, şeful USSOCE (United States Special Operations Command Europe) în prezența a peste 200 de militari români și americani și cel mai important în prezența fiicei acestuia de numai 3 ani.
”Este o mare onoare pentru mine să primesc această medalie în numele soțului meu. Arată că a fost apreciat nu numai pentru militarul care era, ci și pentru omul bun și demn pe care l-am cunoscut și iubit.”, spune soția lui Tiberius Marcel Petre.
„Dumnezeu să te odihnească în pace, căci pentru pace te-ai jertfit!”, este mesajul transmis de Ministerul Apărării Naționale.
Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: De mâine, parcările de pe „Iuliu Maniu” se mută de pe dreapta, pe stânga
Articolul următorDragnea și Tăriceanu, taxați dur de diplomatul mureșean Smaranda Enache