Ieri a avut loc ședința solemnă a Parlamentului României, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO și a 70 de ani de la înființarea NATO. Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat la Parlament de vicepresedinții liberali ai celor două camere, Alina Gorghiu și Marilen Pirtea, precum si de șeful Statului Major al Apărarii, gen. Nicolae Ciucă.

Nu este prima oară când Calin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, cei doi președinti ai camerelor parlamentare, refuză să îl întâmpine pe Președintele României.

Gestul lui Dragnea și Tăriceanu a a fost taxat dur de Smaranda Enache, fostul ambasador al României în Finlanda.

„M-a surprins și m-a indispus din nou lejeritatea cu care sunt tratate regulile de protocol. Protocolul face parte din obligațiile de serviciu ale demnitarilor și pentru asta sunt plătiți. Nu e facultativ și nu depinde de relațiile interpersonale. Pe când eram diplomat la Helsinki, primeam adesea vizita unor politicieni controversați sau care manifestaseră ostilitate față de numirea mea ca ambasador. I-am primit și i-am însoțit cu deferența impusă de funcția lor. Pe senatorul PSD Prisăcaru, președinte, la acea vreme, al comisiei de politică externă, vehement opus numirii mele, l-am așteptat la aeroport la miezul nopții. Am dat și un vin d’honneur în cinstea lui. Fratelui lui Vadim ,parlamentarului Marcu Tudor, i-am acordat același tratament protocolar, deși debita enormități pe pretutindeni și îi sidera pur și simplu pe finlandezii abia convinși de noi să susțină intrarea noastră în UE. Demnitarii de azi par total decuplați de la disciplina instituțională. Confundă statul cu hogeacul lor personal. Pe frumoși bani publici, își întorc spatele, se suduie, se strîmbă unii la alții în plin Parlament. Exemplul lor se multiplică în proporție de masă la nivelele inferioare. Tot omu’, uns/ales într-o funcție, până în cel mai uitat cătun, dă de pământ cu statul”, spune Smaranda Enache, fostul ambasador al României în Finlanda.

Articolul precedent10 ani de la sacrificiul suprem al eroului mureșean Tiberius-Marcel Petre
Articolul următorFOTO. ASTĂZI: Incendii la Corunca și Bistra. Nu sunt victime