Primăria municipiului Târnăveni a semnat contractul de proiectare și execuție a podului peste râul Târnava Mică.

Construcția nouă va fi edificată în locul podului pe care se desfășoară în prezent circulația rutieră. Actualul pod a fost construit în 1931 și prezintă un grad sporit de risc pentru siguranța participanților la trafic.

Durata de execuţie a lucrării este de 9 luni, surse din cadrul Primăriei municipiului Târnăveni declarând pentru realitateademures.net că în acest an va fi realizată proiectarea noului pod, urmând ca în primăvară să înceapă lucrările de execuție.

“A fost o adevărată “bătălie” în hățișurile administrative și birocratice din România. Mai întâi argumentarea ideii, apoi acceptarea acesteia, obținerea finanțării și într-un final, procedura de achiziție publică. Toate complicate. Mă bucur că ieri, în anul 100 al României Mari, am reușit să semnăm contractul de realizare a podului de peste Târnava Mică. În acest an vom realiza proiectarea, iar în primăvară încep lucrările de execuție. Anul viitor, finalizăm un obiectiv fundamental pentru Târnăveni, pe care îl vom numi “Podul Centenarului”. Astfel, va rămâne mărturie că cei 100 de ani nu au trecut degeaba și că știm să facem lucruri care să dăinuiască măcar încă un secol”, a declarat primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan.

Vechiul pod va fi demolat, iar pe durata execuţiei lucrărilor va fi realizat un podeţ pietonal. Utilităţile vor fi deviate, urmând a se trece la relocarea lor, odată cu finalizarea obiectivului.

Podul va avea o deschidere de 35,6 m şi o lungime totală de 42,5 m, valoarea proiectului fiind de peste 1,5 milioane de euro.

Articolul precedentColegiul “Unirea” vrea în Cartea Recordurilor
Articolul următorCastelul Teleki din Ernei, scos la licitație