Marcarea Unirii Principatelor aduce în municipiile din județul Mureș spectacole de muzică populară și patriotică. Profitând de o zi mai lejeră în programul oamenilor, 24 ianuarie fiind declarată oficial zi nelucrătoare, autoritățile locale aduc în fața publicului artiști cunoscuți la nivel național. Cel mai probabil, nu vor lipsi nici discursurile politice aniversare, cu accent pe semnificația “unirii”, într-un an electoral ce a debutat sub semnul dezbinării.

La Tîrgu Mureș, vor cânta Dinu Iancu Sălăjanu și Aurel Tămaș, într-un spectacol care începe mâine, la ora 17, la Teatrul Național. Intrarea este ca de obicei „liberă, în limita locurilor disponibile”. Spectacolul va fi urmat de „Hora Unirii”, în Piața Teatrului.

Târnăveniul marchează Ziua Unirii Principatelor în 24 ianuarie, de la ora 17, la Casa de Cultură, în spectacolul “Hai să dăm mână cu mână”, prezentat de actorul târgumureșean Iulian Praja.

În Reghin, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară” au fost invitați, tot în 24 ianuarie, de la ora 18:30, Sava Negrean Brudașcu și Grigore Leșe. Este de urmărit dacă celebrul interpret își va duce recitalul la bun sfârșit sau se va arăta la fel de deranjat de eventualele zgomote din sală, cum s-a întâmplat la ultimele sale apariții publice.

Sighișoara sărbătorește Mica Unire cu o zi mai devreme, în 23 ianuarie, într-un stil mai „elevat”, cu expoziții și simpozion.

 

 

Articolul precedentUrmăriți internațional, prinși în județul Mureș
Articolul următorAU FOST PRINȘI! Hoți din Mureș, reținuți la Bistrița