DRDP Brașov a desemnat câștigătorul care va proiecta și construi Varianta de ocolire Sighișoara.

Ofertantul declarat câștigător este „ASOCIEREA S.C. CLEAN PREST ACTIV S.R.L – S.C. T DANCOR ROMCONSTRUCT S.R.L. – ILCI INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ș. –  S.C. PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L” care a depus o ofertă în valoare de 257.772.291,56 lei fără TVA.

Durata de execuție a contractului este de 38 luni (14 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuție).

Perioada de garanție oferită de antreprenor este de 60 de luni. Pentru această lucrare DRDP Brașov a primit în total 8 oferte. După publicarea rezultatului în SICAP urmează o perioadă de 10 zile în care se pot depune contestații.

Varianta de ocolire Sighișoara este localizată în județul Mureș și are o lungime de 13,057 km și va avea câte o bandă pe sens.

Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 la km 108+600 (kilometraj pe DN 13) în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est revenind în DN 13 la km 123+120 (kilometraj pe DN 13) în apropierea localității Hetiur.

Structurile mai importante de pe traseu sunt următoarele:

  • la km 0+423 (în zona Albești) este prevăzut un pasaj de 74,12 m pentru traversarea căii ferate și a drumului național DN13;
  • la km 1+870 traversarea râului Târnava Mare și a pârâului Satului se va face printr-un pod de 134,20 m;
  • la km 12+760 (în zona Hetiur) înainte de intersecția cu DN13, Varianta de ocolitoare Sighișoara traversează o vale adâncă fără curs de apa, pentru traversarea acesteia fiind prevăzut un viaduct cu 6 deschideri, lung de 150 m.

Imagine

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentElevii de gimnaziu olimpici ar putea intra la liceu fără Evaluare Națională! Anunțul făcut de Ministrul Educației
Articolul următorALERTĂ METEO! Au fost emise două avertizări COD GALBEN ȘI COD PORTOCALIU de ploi abundente în cea mai mare parte din țară